Зукини спагети с говеждо и сос Болонезе

4 порции
Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 800 гр смляно говеждо
- 1 глава жълт лук, нарязан на ситно
- 4 скилидки чесън, счукани
- 1 консерва настъргани домати
- 65 гр доматено пюре
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- ½ чаена лъжичка суха мащерка
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 щипка сол
- черен пипер
- 6 средно големи обелени тиквички Зукини
Начин на приготвяне:
- Сос Болонезе:
- Задушете говеждата кайма в голям тиган на средно висока температура, докато покафенее.
- След като е готова, отцедете мазнината.
- Прибавете зехтин и лук.
- Запържете лука, докато стане прозрачен, ≈5 минути.
- Добавете чесъна, доматите, доматеното пюре, босилека, мащерката и ригана.
- Дръпнете от огъня; оставете настрана.
- Зукини паста:
- Кипнете вода в голяма тенджера. Добавете тиквичките; варете ≈45 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.
- Нарежете зукините спираловидно на паста.
- Сотирайте зукини спагетите до желана готовност, 5 до 10 минути.
- Сложете пастата в чиния; покрийте я със сос Болонезе.
Снимка: miss_yasmina via Visualhunt