Зукини спагети с говеждо и сос Болонезе

By Admin_bg 6 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Зукини спагети с говеждо и сос Болонезе

Зукини спагети с говеждо и сос Болонезе

4 порции

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 800 гр смляно говеждо
  • 1 глава жълт лук, нарязан на ситно
  • 4 скилидки чесън, счукани
  • 1 консерва настъргани домати
  • 65 гр доматено пюре
  • 1 чаена лъжичка сух босилек
  • ½ чаена лъжичка суха мащерка
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 щипка сол
  • черен пипер
  • 6 средно големи обелени тиквички Зукини

Начин на приготвяне:

  1. Сос Болонезе:
    1. Задушете говеждата кайма в голям тиган на средно висока температура, докато покафенее.
    2. След като е готова, отцедете мазнината.
    3. Прибавете зехтин и лук.
    4. Запържете лука, докато стане прозрачен, ≈5 минути.
    5. Добавете чесъна, доматите, доматеното пюре, босилека, мащерката и ригана.
    6. Дръпнете от огъня; оставете настрана.
  2. Зукини паста:
    1. Кипнете вода в голяма тенджера. Добавете тиквичките; варете ≈45 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.
    2. Нарежете зукините спираловидно на паста.
    3. Сотирайте зукини спагетите до желана готовност, 5 до 10 минути.
  3. Сложете пастата в чиния; покрийте я със сос Болонезе.

Снимка: miss_yasmina via Visualhunt

 

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)