ХАПКИ ПИЦА ЗУКИНИ

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  ХАПКИ ПИЦА ЗУКИНИ

ХАПКИ ПИЦА ЗУКИНИ

8 порции

Продукти:

  • 3 тиквички, нарязани на дебели кръгчета (≈0.5 см)
  • 80 мл сос Маринара
  • 56 гр моцарела, настъргана ситно
  • ≈30 гр малки наденички Пеперони
  • 15 мл зехтин
  • хималайска сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Предварително включете фурната на силно.
  2. Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Изпържете тиквичките на части до златисто, около 1-2 минути от всяка страна, като ги обърнете само веднъж; посолете ги със сол и черен пипер.
  3. Наредете тиквичките в голяма тава за печене.
  4. Сложете върху всяка тиквичка маринара, моцарела и наденички Пеперони.
  5. Печете, докато сиренето се разтопи, около 2 минути.

СОС МАРИНАРА

Продукти:

  • 15-30 мл зехтин
  • 3 скилидки чесън, счукани
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 120 мл пилешки бульон
  • 3 консерви (≈425 гр) настъргани домати
  • сол и черен пипер
  • щипка сол
  • 2 гр сух риган
  • 8-10 пресни листа от босилек, нарязани

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте в тиган на средно висока температура 15 мл или малко повече зехтин.
    Прибавете чесъна и нарязания лук; задушавайте, докато омекнат, 4-5 минути.
  2. Добавете пилешкия бульон, като разбърквате, за да не залепне по дъното; варете, докато течността остане на половина.
  3. Прибавете доматите и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус, щипка захар, риган и босилек. Намалете топлината и оставете на бавен огън, 30 минути.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)