ХАПКИ ПИЦА ЗУКИНИ

8 порции
Продукти:
- 3 тиквички, нарязани на дебели кръгчета (≈0.5 см)
- 80 мл сос Маринара
- 56 гр моцарела, настъргана ситно
- ≈30 гр малки наденички Пеперони
- 15 мл зехтин
- хималайска сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Предварително включете фурната на силно.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Изпържете тиквичките на части до златисто, около 1-2 минути от всяка страна, като ги обърнете само веднъж; посолете ги със сол и черен пипер.
- Наредете тиквичките в голяма тава за печене.
- Сложете върху всяка тиквичка маринара, моцарела и наденички Пеперони.
- Печете, докато сиренето се разтопи, около 2 минути.
СОС МАРИНАРА
Продукти:
- 15-30 мл зехтин
- 3 скилидки чесън, счукани
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 120 мл пилешки бульон
- 3 консерви (≈425 гр) настъргани домати
- сол и черен пипер
- щипка сол
- 2 гр сух риган
- 8-10 пресни листа от босилек, нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте в тиган на средно висока температура 15 мл или малко повече зехтин.
Прибавете чесъна и нарязания лук; задушавайте, докато омекнат, 4-5 минути. - Добавете пилешкия бульон, като разбърквате, за да не залепне по дъното; варете, докато течността остане на половина.
- Прибавете доматите и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус, щипка захар, риган и босилек. Намалете топлината и оставете на бавен огън, 30 минути.