Зеленчукови шишчета

4 порции
Продукти:
Шишчета
- 200 гр гъби
- 150 гр чери домати
- 1 червена чушка Калифорния, нарязана на парчета
- 1 зелена чушка Калифорния, нарязана на парчета
- 1 червен лук, нарязан на парчета
- 1 зелена тиквичка ‘Зукини”, нарязана на дебели кръгчета
- 1 жълта тиквичка ‘Зукини”, нарязана на дебели кръгчета
Марината
- 60 мл зехтин
- 3 скилидки чесън, счукани
- сокът на 1 лимон
- 0.5 гр суха риган
- 0.5 гр сух босилек
- щипка морска сол
- млян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 200°C.
- В малка купа разбийте заедно зехтина, чесъна, лимоновия сок, ригана и босилека; подправете със сол и черен пипер.
- Нанижете на шишчета гъбите, доматите, чушките, лука и тиквичките. Сложете ги върху хартия за печене.
- Намажете шишчетата с маринатата; оставете ги да престоят 10-15 минути.
- Опечете ги във фурната, докато станат крехки, около 10 минути.