Зелен фасул с лимон и чесън

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Зелен фасул с лимон и чесън

Зелен фасул с лимон и чесън

4 порции

Продукти:

  • 900 гр зелен фасул, почистен
  • 15 мл екстра-върджин зехтин
  • 2 големи скилидки чесън, счукани
  • 2 гр люспи от червена чушка
  • 6 гр настъргана лимонова кора
  • щипка сол и млян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Сложете вода да заври в голяма тенджера. Прибавете 18 гр сол и зеления фасул. Варете 3-4 минути или повече до желаната готовност. Изцедете и веднага изплакнете със студена вода.
  2. Загрейте голям тиган на средна температура. Прибавете зехтина, чесъна и червената чушка;задушавайте, докато се почувства ароматът им, около 30 секунди.
  3. Прибавете фасула и объркайте в мазнината. Продължете да задушавате; около 5 минути. Добавете настърганата лимонова кора и подправете със сол и черен пипер.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)