Зелен фасул с лимон и чесън

4 порции
Продукти:
- 900 гр зелен фасул, почистен
- 15 мл екстра-върджин зехтин
- 2 големи скилидки чесън, счукани
- 2 гр люспи от червена чушка
- 6 гр настъргана лимонова кора
- щипка сол и млян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сложете вода да заври в голяма тенджера. Прибавете 18 гр сол и зеления фасул. Варете 3-4 минути или повече до желаната готовност. Изцедете и веднага изплакнете със студена вода.
- Загрейте голям тиган на средна температура. Прибавете зехтина, чесъна и червената чушка;задушавайте, докато се почувства ароматът им, около 30 секунди.
- Прибавете фасула и объркайте в мазнината. Продължете да задушавате; около 5 минути. Добавете настърганата лимонова кора и подправете със сол и черен пипер.