Треска с картофи на фурна

By Admin_bg 5 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Треска с картофи на фурна

Треска с картофи на фурна

4 порции

Продукти:

  • 900 г  риба треска, нарязана на 4 филета
  • 62 г брашно
  • 2 яйца
  • 162 г хлебни трохи или галета (панко)
  • сол и черен пипер
  • 30 мл зехтин
  • 680 г малки червени картофи, разрязани на половинки
  • 2 г морска сол
  • 1 г черен пипер
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 8 г пресен магданоз, нарязан

Указания за приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната до 230°C.
  2. Препечени хлебни трохи: Загрейте голям, сух тиган с незалепващо покритие на средно горещ котлон за 3-4 минути. Добавете хлебните трохи и разбърквайте до леко покафеняване.Отстранете бързо тигана, за да избегнете прегаряне.
  3. Картофи: В голяма купа смесете зехтина, солта, черния пипер и чесъна. Сложете картофите в купата със сместа и разбъркайте, докато картофите се покрият добре. Прехвърлете ги в плоска тавичка и ги разстелете в един пласт. Запечете картофите във фурната за 45-60 минути до покафеняване.
  4. Междувременно разпределете в три отделни купички: в първата брашното, разбитите яйца във втората купичка и препечените хлебни трохи, солта и черния пипер в третата купичка. Оваляйте рибните филета в брашното, потопете в разбитите яйца и отново ги оваляйте в хлебните трохи. Поставете рибата върху леко намазнена хартия за печене. Печете за около 10-12 минути, като я обърнете веднъж.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)