Чушки, пълнени с тофу

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Чушки, пълнени с тофу

Чушки, пълнени с тофу

4 порции

Продукти:

  • 150 гр просо
  • 2 големи червени чушки Калифорния, разполовени по дължина, без семки
  • печено тофу (виж по-долу)
  • 2 средни моркова, настъргани
  • 4 гр пресен кориандър, нарязан
  • 45 мл рапично олио
  • 22 мл соя сос с ниско съдържание на натрий
  • 5 гр люти чушки Хабанерьо или Халапеньо, смлени
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • 2 гр пресен джинджифил, настърган
  • 2 щипки захар

Начин на приготвяне:

  1. Поставете решетката в горната част на фурната. Загрейте до 220°C.
  2. Сложете просото в средно голяма тенджера и го залейте с 450 мл вода; оставете го да заври на висока температура. Покрийте, намалете температурата и задушавайте, докато омекне и поеме водата, 18 до 22 минути.
  3. През това време сложете половинките чушки с отрязаната страна нагоре в тавичка за грил. Печете, докато започнат да омекват, 6-10 минути. Извадете от фурната. Включете грила на силно.
  4. В средно голяма купа смесете тофуто, морковите, кориандъра, зехтина, соята, лютите чушки, чесъна, джинджифила и захарта. Прибавете просото и разбъркайте. Напълнете всяка чушка с по около 1 чашка от сместа.
  5. Печете чушките, докато се загреят отвсякъде, а просото започне да покафенява, 4-6 минути.

ПЕЧЕНО ТОФУ

Продукти:

  • 450 гр твърдо тофу
  • 15 мл соя сос
  • 15 мл оризово вино или шери
  • 15 мл оризов или ябълков оцет
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 4 гр пресен джинджифил, обелен и смлян
  • 30 мл вода
  • 5 гр чили паста
  • 8 гр царевично нишесте

Начин на приготвяне:

  1. Изцедете тофуто, завийте го в хартиена кърпа и го сложете върху плоча. Сложете отгоре друга плоча и притиснете с нещо тежко (например торба със сух боб). Оставете го така за 30 минути.
  2. Развийте тофуто, попийте го и го нарежете на малки кубчета. Смесете го в найлонова торбичка с всички съставки (с изключение на царевичното нишесте). Поставете торбичката в хладилник за 2 часа, като няколко пъти я обръщате.
  3. Загрейте фурната на 180°C. Покрийте тава за печене с пергаментова хартия.
  4. Изцедете тофуто и го сложете в голяма купа. Поръсете го с царевичното нишесте и го прехвърлете в тавичката за печене; печете, обръщайки го няколко пъти, докато стане хрупкаво и покафенее, около 45 минути.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)