Супа от печен карфиол и сладък картоф

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Супа от печен карфиол и сладък картоф

Супа от печен карфиол и сладък картоф

4 порции

Продукти:

  • 1 средно голяма глава сух лук,  нарязан на кубчета
  • 1 скилидка чесън или повече за по-силен аромат, смачкан
  • 1 голям сладък картоф, обелен и нарязан на кубчета
  • ½ глава карфиол, накъсана на цветчета
  • 1.2 л зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий
  • 15-30 мл ябълков оцет
  • 5 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете карфиола за 5 минути в голяма купа със студена вода преди да го използвате. Изцедете и изтръскайте излишната вода.
  2. Предварително загрейте фурната на 220˚ C. Напръскайте карфиола с 15 мл зехтин и сол. Сложете го на един ред в тавичка за печене. Печете, разбърквайки го веднъж, за да се опече отвсякъде и добие светло кафяв цвят, 25 до 30 минути.
  3. Докато карфиолът се пече, загрейте зехтина в тенджера на средно ниска температура. Прибавете лука и го запържете, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и продължете да запържвате, като често разбърквате, докато чесънът си пусне аромата ((≈3 минути).
  4. Прибавете сладкия картоф и го запържете за 1-2 минути. Добавете бульона, захлупете и оставете да заври. Намалете температурата и оставете на слаб огън 15-20 минути, докато картофите омекнат.
  5. Сложете в тенджерата изпечения карфиол и разбийте с пасатора до получаване на пюре.
  6. Добавете и разбъркайте ябълковия оцет, кипнете сместа и оставете на слаб огън за още 3 минути.
  7. Сервирайте горещо, гарнирайте по желание с тиквени семки, чайвс, кедрови ядки, магданоз, крутони, веган сметана или кисело мляко.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)