Супа от артишок и бял боб

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Супа от артишок и бял боб

Супа от артишок и бял боб

4 порции

Продукти:

  • 1 консерва (≈400 гр) сърцевини на артишок, изцедени
  • 1 консерва (≈425 гр) боб Канелини, изплакнат
  • 1 скилидка чесън, смляна
  • 5 мл екстра-върджин зехтин
  • 1 консерва (420 мл) пилешки бульон с намалено съдържание на натрий
  • щипка сол
  • смлян черен пипер
  • прясна мента, нарязана
  • крутони без мазнина

Начин на приготвяне:

Пюрирайте артишока и боба в кухненски робот. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Прибавете чесъна и запържете да си пусне аромата, но да не прегори.  Прибавете пюрето и бульона към чесъна и ги загрейте. Подправете със сол и черен пипер. Гарнирайте с мента и крутони.

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)