Супа от артишок и бял боб

4 порции
Продукти:
- 1 консерва (≈400 гр) сърцевини на артишок, изцедени
- 1 консерва (≈425 гр) боб Канелини, изплакнат
- 1 скилидка чесън, смляна
- 5 мл екстра-върджин зехтин
- 1 консерва (420 мл) пилешки бульон с намалено съдържание на натрий
- щипка сол
- смлян черен пипер
- прясна мента, нарязана
- крутони без мазнина
Начин на приготвяне:
Пюрирайте артишока и боба в кухненски робот. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Прибавете чесъна и запържете да си пусне аромата, но да не прегори. Прибавете пюрето и бульона към чесъна и ги загрейте. Подправете със сол и черен пипер. Гарнирайте с мента и крутони.