Спорт под друго име: шест забавни дейности

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Активност  >  Спорт под друго име: шест забавни дейности

Спорт под друго име: шест забавни дейности

Физическата активност е жизнено важна за човека, тъй като тя спомага за предотвратяване на болести, помага ни да спим добре и повишава енергията през деня. Въпреки тези широко признати ползи, да си физически активен не винаги е лесно. За щастие, има и други начини, освен тренировките в спортната зала 5 дни в седмицата, освен ако не ги предпочитате. Всяка физическа активност изисква усилие, но не трябва да се приема като работа. В идеалния случай, не трябва да чувстваме, че сме принудени, а по-скоро, че искаме да спортуваме. Ето 6 начина за внасяне на малко забавления в спорта.

Ангажирай енергичен приятел:  намери приятел, който да спортува с теб. Не избирай който и да е, избери някой, който е енергичен, забавен и общителен. Общуването с приятел е основната мотивация; спортуването заедно е добавената полза.  Изместването на фокуса на нещата от спортуването към вашето приятелство ще направи нещата много по-лесни. Още по-добре е, ако той или тя е по-запален от теб, тъй като това ще те насърчава и ще поддържа мотивацията ти.

 1. Групови тренировки: груповите класове са начин за спортуване на взаимно подкрепящи се хора с близка нагласа.  Не е трудно да се намерят достъпни класове по йога, тай чи, степ аеробика или плуване. Всички тези физически дейности спомагат за релаксиране на тялото и подобряване на гъвкавостта и мускулния тонус.
 2. Усвои нов спорт: усвояването на нов спорт не само ще те накара да се движиш, но и ще ти помогне да придобиеш нови умения и да се забавляваш. Избери физическа активност, подходяща за твоята възраст, физическо състояние и вкус. Ако харесваш ходенето и зелените поляни, защо не опиташ трекинг.  Ако предпочиташ нещо по-динамично, което можете да правите заедно с приятеля ти, може би тенисът е подходящ за теб. Не губиш нищо, ако опиташ!
 3. Танцуване: танго, салса или джайв е твоят път към по-добро здраве! Танцуването
  е отличен начин за повишаване на издръжливостта и подобряване на равновесието, а
  физическата активност е неразделна част от тази забавна дейност. Въпреки, че много хора
  не ги приемат за спорт, някои от съвременните танци, особено зумба, са известни със съчетаване на аеробни движения с различни видове латино танци. Темпото на музиката е добър индикатор за сърдечно-съдовото натоварване, което получавате при танцуване. Танцуването е еднакво полезно и за мъже и за жени…е, господа, започвайте!
 4. Общуване с децата: ще се учудиш колко е лесно да откъснеш децата си от техните мобилни телефони и компютри, като им предложиш една игра на баскетбол, футбол или тенис. По-трудно е с по-големите деца, но веднъж преодолели първоначалното съмнение дали е „яко“, те също много ще се забавляват. Самият стремеж да ги следваш в играта, ще бъде истинска сърдечно-съдова тренировка. Но не прекалявай. Навяхванията, изкълчванията и паданията се случват много лесно когато си изморен. Ако децата се запалят, можете да направите отбори, да провеждате седмични състезания, практически уроци и дори можете да раздадете награди за победителите в края на „шампионата“.
 5. Видео игри: Не е очевидно, но играта, която играете е ключ към спортуването. Както в реалния живот, статичните игри като редене на пасианс и шах са пасивни видео игри.  Игрите обаче стават активни с навлизането на Wii конзолата през 2006 г. В едни от първите игри, Wii спортове, играчите играят тенис и бокс. При Wii тениса се изразходват 179 калории на час, а при Wii бокса174. В сравнение със съответстващите им игри в реалния живот, те са по-малко активни: при истинския тенис се изразходват 318 калории на час, а при удряне на боксовата круша – 382 калории. Въпреки това, дори с около една половина от натоварването при реалните игри, тези игри са много по-активни от натискането на бутоните на дистанционното устройство. Игрите с фитнес и танци са също популярни, а други производители на конзоли игри, напр. Майкрософт, са въвели детектори за контрол на движенията (напр. Kinect) при техните конзоли.

 

Фотография: zabaraorg via Visualhunt.com / CC BY

 

Categories:
  Активност, Статии
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)