Спанак соте със стафиди и кедрови ядки

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Спанак соте със стафиди и кедрови ядки

Спанак соте със стафиди и кедрови ядки

4 порции

Продукти:

  • 1000 гр пресен спанак, без дръжките
  • 2 глави лук шалот, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 5 гр сирене Пармезан, настъргано
  • щипка сол
  • 10 мл екстра-върджин зехтин
  • 10 мл лимонов сок
  • 20 гр златни стафиди
  • 10 гр кедрови ядки, запечени
  • прясно смлян черен пипер, на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Кедрови ядки: Загрейте фурната на 190°C. Сложете ядките в тавичка и ги запечете до златисто кафяво, като от време на време ги разбърквате, 5-10 минути.
  2. Накиснете стафидите в студена вода за 10 минути; изцедете и оставете настрана.
  3. Загрейте зехтина на средно висока температура в голям незалепващ тиган. Прибавете лука и чесъна; запържете до златисто кафяво, 4-5 минути
  4. Прибавете спанака и запържете, 1 минута. Покрийте съда и задушавайте, докато омекне, 2-3 минути.
  5. Добавете кедровите ядки, лимоновия сок и стафидите.
  6. Дръпнете от огъня.
  7. Сервирайте веднага; поръсете с пармезан и черен пипер.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)