Сьомга с броколи

By Admin_bg 6 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Сьомга с броколи

Сьомга с броколи

4 порции

Продукти:

  • 25 гр царевично нишесте
  • 120 мл соя сос, без глутен
  • 3 гр чеснов прах
  • 2 гр пресен джинджифил
  • 15 мл мед
  • 5 мл сусамово олио
  • 4 филета от сьомга (около 120 гр всяко)
  • 340 гр броколи, накъсано на розички

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа разбийте нишестето с 65 мл вода; оставете настрана.
  2. В друг съд сложете на среден огън да заврят соята, чесъна, джинджифила, меда и 250 мл вода. Прибавете размитото с вода нишесте и бъркайте около 2 минути, докато сосът се сгъсти и започне да полепва по лъжицата; оставете го да се охлади на стайна температура.
  3. Загрейте предварително фурната на 200°C. Сложете филетата в съда за печене и ги покрийте със сместа от соев сос; печете около 14-15 минути, или докато месото започне лесно да се разкъсва с вилица.
  4. Сварете броколито на пара за около 5 минути до готовност и докато добие ярко зелен цвят.
  5. Сервирайте веднага сьомгата, гарнирана с броколи.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)