Сьомга с броколи

4 порции
Продукти:
- 25 гр царевично нишесте
- 120 мл соя сос, без глутен
- 3 гр чеснов прах
- 2 гр пресен джинджифил
- 15 мл мед
- 5 мл сусамово олио
- 4 филета от сьомга (около 120 гр всяко)
- 340 гр броколи, накъсано на розички
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбийте нишестето с 65 мл вода; оставете настрана.
- В друг съд сложете на среден огън да заврят соята, чесъна, джинджифила, меда и 250 мл вода. Прибавете размитото с вода нишесте и бъркайте около 2 минути, докато сосът се сгъсти и започне да полепва по лъжицата; оставете го да се охлади на стайна температура.
- Загрейте предварително фурната на 200°C. Сложете филетата в съда за печене и ги покрийте със сместа от соев сос; печете около 14-15 минути, или докато месото започне лесно да се разкъсва с вилица.
- Сварете броколито на пара за около 5 минути до готовност и докато добие ярко зелен цвят.
- Сервирайте веднага сьомгата, гарнирана с броколи.