Шоколадов пудинг

By Admin_bg 6 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Шоколадов пудинг

Шоколадов пудинг

6 порции

Продукти:

  • 7 g ленено брашно
  • 45  мл еспресо
  • 530 мл нискомаслено мляко
  • 130 гр захар
  • 1 щипка сол
  • 60 гр неподсладено какао на прах
  • 5 мл екстракт от ванилия
  • 16 гр царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. В средна купа смесете лененото брашно с топлото еспресо и разбъркайте с вилица. Отделете настрани.

2.В средна тенджера сипете 350 мл мляко, 60 гр захар и солта и загрейте на средна температура. Разбърквайте от време на време.

3.В средна купа смесете 70 гр захар, какаото на прах и царевичното нишесте. Добавете и 180 мл мляко и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

4.Смесете добре с миксер или ръчно сместа от мляко с тази от какао. Изсипете сместа обратно в тенджерата, загрята на средна температура, разбърквайте постоянно около 3 минути докато се сгъсти и  след това отместете от котлона. Сипете около 240 мл от горещата смес в купата с лененото семе и кафето.

5.Вернете обратно новата смес в тенджерата и гответе на средна температура, разбърквайте постоянно до сгъстяване около 2 минути, като внимавате да не заври сместа. Посипете с ванилия и сервирайте топло.

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)