Шоколадов пудинг

6 порции
Продукти:
- 7 g ленено брашно
- 45 мл еспресо
- 530 мл нискомаслено мляко
- 130 гр захар
- 1 щипка сол
- 60 гр неподсладено какао на прах
- 5 мл екстракт от ванилия
- 16 гр царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. В средна купа смесете лененото брашно с топлото еспресо и разбъркайте с вилица. Отделете настрани.
2.В средна тенджера сипете 350 мл мляко, 60 гр захар и солта и загрейте на средна температура. Разбърквайте от време на време.
3.В средна купа смесете 70 гр захар, какаото на прах и царевичното нишесте. Добавете и 180 мл мляко и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
4.Смесете добре с миксер или ръчно сместа от мляко с тази от какао. Изсипете сместа обратно в тенджерата, загрята на средна температура, разбърквайте постоянно около 3 минути докато се сгъсти и след това отместете от котлона. Сипете около 240 мл от горещата смес в купата с лененото семе и кафето.
5.Вернете обратно новата смес в тенджерата и гответе на средна температура, разбърквайте постоянно до сгъстяване около 2 минути, като внимавате да не заври сместа. Посипете с ванилия и сервирайте топло.