Съвети за упражнения на работното място

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Активност  >  Съвети за упражнения на работното място

Съвети за упражнения на работното място

  • Докато седиш, изпъни краката си под бюрото, за да раздвижиш коремните мускули и мускулите на краката.
  • Нагласи облегалката на стола на ъгъл по-голям от 90°, така че тялото ти да е наклонено леко назад.
  • Ако си сам, опитай да станеш от бюрото за кратко и да направиш малко упражнения. Ако говориш по мобилния телефон, стани и се протегни или се разходи наоколо.
  • Ако си сам, музиката по време на работа може да намали стреса и да раздвижи тялото. Малък музикален инструмент на работното място е полезен за всеки.
  • Поради вредните последици за здравето върху служителите от постоянно и продължително обездвижване, на някои работни места започнаха да се появяват бюра за правостоящи и/или бюра, монтирани на движещи се пътечки. Какъвто и начин за раздвижване да изберем по време на работа, той ще бъде изключително благоприятен за здравето. Може да се опитаме да убедим работодателя си, че  движението е добре за здравето и ще повиши и продуктивността . Със сигурност печеливш аргумент!
  • Не стой неподвижно, движи се. Колкото повече се движиш, толкова повече ще си помогнеш за поддържане на добра форма. Постоянното движение спомага за изразходване на калории и допринася за сърдечно-съдовото здраве. Когато трябва да говориш с някой, отиди при него. Изкачвай се по стълбите, а не с асансьора. Избери по-дългия път до кафе-машината, поговори с колегите и се върни на работното си място. Всичко това помага за избягване на заседналия начин на работа.
  • Ако практикуваш бягане или джогинг, може да седнеш на пода и да изпънеш тялото, докато работиш на компютъра. Правейки двете неща, ще спестиш време.
  • Запомни, че трябва да се грижиш за очите си! С времето зрението ще пострада, ако продължително време гледаме само едно нещо (например монитора). За да си поддържаш очите във форма, прави „очни“ почивки: погледни през прозореца и гледай нещо в далечината.

Снимка Travis via VisualHunt / CC BY

Categories:
  Активност, Статии
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)