Сандвич по мексикански

4 порции
Продукти:
- 8 парчета бекон, с малко тлъстини, разполовени
- 2 броя авокадо, големи, едното намачкано, а другото нарязано на 8 резенчета
- 4 гр пресен босилек, нарязан
- 15 мл майонеза
- 1.5 гр чесън, настърган на ситно или счукан
- щипка сол
- щипка млян черен пипер
- 8 филийки пшеничен хляб, препечен
- 1 средно голям домат, нарязан на 8 филийки
- 4 листа от маруля
Начин на приготвяне:
- Запечете бекона в голям тиган на средна температура, докато стане хрупкав, 5-10 минути. Прехвърлете го в чиния покрита с хартия.
- През това време, в средно голяма купа, намачкайте 1 авокадо. Добавете, като разбърквате, босилека, майонезата, чесъна, солта и черния пипер.
- Препечете хляба. Разпределете авокадовата смес по равно върху 4 от филийките.
- Отгоре сложете по 4 парченца бекон, 2 филийки домат, 1 листо от маруля, 2 парченца авокадо и покрийте с останалите филийки хляб.