Салата от цикория пълнена с риба тон

4 порции
Продукти:
- 120 гр сирене за мазане с подправки
- 120 гр нискокалорично крема сирене, меко
- 5 мл сок от лимон или лайм
- 2 цикории (или малки листа от маруля, или крекери)
- 1 консерва риба тон, изцедена и накъсана на дребни парченца
- стръкчета крес за украса
Начин на приготвяне:
- Сложете двата вида сирене и лимоновия сок в блендер.
- Затворете и миксирайте, докато се получи хомогенна смес.
- Отрежете стъблата на цикориите на 1 см от долния край; отделете внимателно листата, за да се запази формата им.
- Сложете на всяко листо по 1-2 лъжички от рибата тон; с помощта на лъжичка или шприц изстискайте отгоре по 2 малки лъжички от сместа със сирене.
- Украсете със стръкче крес.