Салата с леща, сьомга и лимон

4 порции
Продукти:
- 80 мл лимонов сок
- 75 гр пресен копър, нарязан
- 2 чаени лъжички Дижонска горчица
- щипка сол
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 80 мл екстра върджин зехтин
- 1 средно голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
- 100 гр краставица без семки, нарязана на кубчета
- 110 гр червен лук, нарязан на ситно
- 575 гр кафява или зелена леща
- 75 гр консерва сьомга, изцедена и разкъсана на парченца
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте лимонов сок, копър, горчица, сол и черен пипер; постепенно прибавете зехтин, като не преставате да разбивате.
- В тенджера покрийте лещата с вода; оставете я да заври. Намалете топлината. Варете 20 минути, ако лещата е зелена и 30 минути, ако е кафява. Изцедете и я измийте със студена вода.
- В голяма купа смесете чушката, краставицата, лука, лещата и сьомгата.
- Добавете соса; разклатете купата.
Снимка: jules:stonesoup via Visualhunt.com