Салата с леща, сьомга и лимон

By Admin_bg 5 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата с леща, сьомга и лимон

Салата с леща, сьомга и лимон

4 порции

Продукти:

  • 80 мл лимонов сок
  • 75 гр пресен копър, нарязан
  • 2 чаени лъжички Дижонска горчица
  • щипка сол
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 80 мл екстра върджин зехтин
  • 1 средно голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
  • 100 гр краставица без семки, нарязана на кубчета
  • 110 гр червен лук, нарязан на ситно
  • 575 гр кафява или зелена леща
  • 75 гр консерва сьомга, изцедена и разкъсана на парченца

 Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа разбийте лимонов сок, копър, горчица, сол и черен пипер; постепенно прибавете зехтин, като не преставате да разбивате.
  2. В тенджера покрийте лещата с вода; оставете я да заври. Намалете топлината. Варете 20 минути, ако лещата е зелена и 30 минути, ако е кафява. Изцедете и я измийте със студена вода.
  3. В голяма купа смесете чушката, краставицата, лука, лещата и сьомгата.
  4. Добавете соса; разклатете купата.

Снимка: jules:stonesoup via Visualhunt.com

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)