Салата с киноа и миди „Сен Жак”

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата с киноа и миди „Сен Жак”

Салата с киноа и миди „Сен Жак”

4 порции

Продукти:

  • 350 гр миди „Сен Жак”
  • 4 чаени лъжички соя сос
  • 4 супена лъжици + 2 чаени лъжички олио Канола (рапично), разделени
  • 300 гр киноа, изплакната хубаво
  • 10 гр чесън, счукан
  • 225 мл вода
  • щипка сол
  • 200 гр снежен грах, срязан диагонално
  • 260 гр оризов оцет
  • 1 чаена лъжичка сусамово олио
  • 130 гр зелен лук, нарязан на ситно
  • 230 гр червена чушка Калифорния, нарязана на малки кубчета
  • 220 гр пресен кориандър, нарязан на ситно за украса

 Начин на приготвяне:

  1. Сложете мидите в средно голяма купа и ги полейте с 2 чаени лъжички соев сос; разтръскайте; оставете настрана.
  2. Налейте в уок тиган 1 супена лъжица олио Канола и добавете киноата. Като разбърквате непрекъснато, пържете киноата за 6-8 минути, докато си промени цвета.
  3. Добавете чесъна; пържете около 1 минута; разбърквайте от време на време.
  4. Прибавете вода и сол; оставете да заври. Разбъркайте, похлупете и оставете на среден огън, докато водата се поеме, около 15 минути (не разбърквайте).
  5. Дръпнете от огъня; оставете съда покрит за 5 минути. Сложете граха и разбъркайте; покрийте и оставете за още 5 минути.
  6. В голяма купа разбийте 3 супени лъжици олио Канола, 2 чаени лъжички соев сос, оцет и сусамово олио. Прибавете киноата, граха, лука и чушката; разклатете купата, за да се смесят.
  7. Извадете мидите от маринатата и ги подсушете.
  8. Загрейте голям тиган на средно висока температура, докато стане толкова горещ, че капка вода да може да се изпари. Сложете 2 чаени лъжички олио Канола; изпържете мидите от двете страни, докато станат златисти и плътни.
  9. Смесете мидите с киноата и леко разбъркайте. По желание сервирайте салатата поръсена с кориандър.

 

Снимка: Daquella manera via VisualHunt.com

 

 

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)