Салата от риба тон върху ръжено хлебче

4 порции
Продукти:
- 1 консерва риба тон
- 1 средно голяма глава червен лук, нарязана на дребни кубчета
- 1 червена чушка Калифорния, нарязана на дребни кубчета
- 1 малка краставица, обелена и нарязана на дребни кубчета
- сок от 1 лимон
- 100 гр кисело мляко
- щипка сол и черен пипер
- 1 авокадо
- 1 скилидка чесън, смляна
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа намачкайте авокадото с киселото мляко до гладка маса. Добавете чесъна, солта и черния пипер; разбъркайте.
- Прибавете рибата, лука, чушката и краставицата; разбърквайте, докато всички съставки се покрият добре с авокадовата смес.
- Добавете лимонов сок.
- Оставете за около 2 часа в хладилника.
- Сервирайте върху ръжен тост.