Салата от печено зеле

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата от печено зеле

Салата от печено зеле

4 порции

Продукти:

Зеле

  • 680 гр зелено зеле, външните листа се отстраняват
  • 15 мл екстра върджин зехтин
  • 2 щипки сол
  • черен пипер
  • 35 гр орехи
  • розмарин

Винегрет

  • 10 гр Дижонска горчица
  • 10 мл бял балсамов или винен оцет
  • 5 мл лимонов сок
  • черен пипер
  • щипка сол
  • пресен див лук на вкус, нарязан на ситно
  • 30 мл екстра вирджин зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 230°C. Намажете с олио голяма тава за печене.
  2. Зеле: Срежете зелето на четири резена и изрежете дебелата сърцевина, като внимавате да не засегнете резените. Напръскайте отрязаните страни със зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер. Сложете резените с плоската страна надолу върху приготвената тава за печене. Печете 12 минути. Внимателно обърнете и печете още около 8 минути и от другата страна, докато и двете страни покафенеят.
  3. Винегрет: В малка купа смесете горчицата, оцета, лимоновия сок, черния пипер и солта. Добавете лука и зехтина; разбъркайте, докато се смесят хубаво.
  4. Прехвърлете зелето в съда за сервиране и докато е още горещо, го поръсете с винегрета. Сервирайте горещо или на стайна температура.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)