Салата с нахут и къдраво зеле

4 порции
Продукти:
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 455-680 гр къдраво зеле кейл, отстранени стебла, грубо нарязано
- 250 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 2 гр кориандър смлян
- 1 чаша (425 гр) нахут от консерва или предварително сварен, изплакнат
- 1 гр кимион
- щипка сол
- 15 мл зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
1.Пригответе зелето: отстранете по-грубите стебла, нарежете и измийте.
2.Загрейте зехтина в тенджера на средна температура.
3.Добавете чесъна, гответе докато не пусне аромат, около 30 секунди.
4.Добавете зелето, гответе около минута докато не стане ярко зелено. Добавете бульона, кориандъра, кимиона и солта
5.Затворете с похлупак и гответе около 8-10 минути като разбърквате от време на време докато зелето не омекне.
6.Добавете и нахута за минута, две и разбъркайте.