Салата с моркови и тиквички

6 порции
Продукти:
- 240 гр моркови, настъргани на тънки ленти
- 220 гр тиквички Зукини, настъргани на тънки ленти
- 30 гр дребен лук, нарязан на тънки филийки
- 15 гр пресен магданоз
- 12 гр листа от джоджен, накъсани
- щипка сол
- смлян черен пипер
- 30 мл екстра-върджин зехтин
- 30 мл пресен лимонов сок
- 10 мл бял винен оцет
- 5 гр Дижонска горчица
- 1 щипка захар
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, горчицата и захарта. Разбийте добре с миксер.
- Прибавете морковите, тиквичките и лука; леко разбъркайте.
- Добавете подправките, солта и черния пипер; разтръскайте купата, за да смесите.