Салата с лимец и череши

4 порции
Продукти:
- 1.2 л вода
- 260 гр суров лимец
- 300 гр череши, без костилките и разполовени
- 60-70 гр целина, нарязана на кубчета
- 40 гр орехи, начупени на едро
- листа от пресен магданоз на вкус
- 30 мл пресен лимонов сок
- 15 гр зърнеста Дижонска горчица
- 15 мл мед
- смлян черен пипер
- 45 мл екстра върджин зехтин
- 2 шипки сол, поотделно
Начин на приготвяне:
- Сложете 5 чаши вода да заврят в голяма тенджера. Прибавете лимеца и 1 щипка сол; варете 15 минути, но да остане полусварен. Отцедете и охладете на стайна температура.
- В голяма купа смесете лимеца, черешите, целината, орехите и магданоза.
- В малка купа смесете лимоновия сок, горчицата, меда, черния пипер и другата щипка сол. Разбърквайки с миксер, постепенно добавете зехтина.
- Разлейте дресинга върху лимеца и разклатете купата.