Печена риба камбала със сос от банани и портокали

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Печена риба камбала със сос от банани и портокали

Печена риба камбала със сос от банани и портокали

4 порции

Продукти:

Риба:

  • 500 гр камбала или друга бяла риба
  • 5 гр млян кориандър
  • щипка сол

Сос от банани и портокали:

  • 2 узрели банана, обелени и нарязани на кубчета
  • 5 гр настъргана портокалова кора
  • 2 портокала
  • 50 гр пресен кориандър, нарязан
  • 30 гр прясно изцеден сок от лайм
  • 5 гр смлян кориандър
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Риба:
    1. Предварително загрейте фурната на 230°C.
    2. Нарежете рибата на 4 порции; сложете ги върху пергаментова хартия.
    3. Смесете кориандъра и солта; поръсете рибата равномерно и от двете страни.
    4. Опечете рибата, докато стане сочна и почти се разделя на парченца като я натиснете, 8-12 минути в зависимост от дебелината.
  2. Сос:
    1. Отрежете двата края на портокалите. С помощта на остър нож отстранете кората и бялата част. Изчистете парченцата от ципата и ги нарежете.
    2. В средно голяма купа разбъркайте бананите, портокаловите парченца,
      кората от портокал, нарязания пресен кориандър, сока от лайм,
      смления кориандър и солта.
  3. При сервиране, залейте печената риба със соса.

 

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)