Печена риба камбала със сос от банани и портокали

4 порции
Продукти:
Риба:
- 500 гр камбала или друга бяла риба
- 5 гр млян кориандър
- щипка сол
Сос от банани и портокали:
- 2 узрели банана, обелени и нарязани на кубчета
- 5 гр настъргана портокалова кора
- 2 портокала
- 50 гр пресен кориандър, нарязан
- 30 гр прясно изцеден сок от лайм
- 5 гр смлян кориандър
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Риба:
- Предварително загрейте фурната на 230°C.
- Нарежете рибата на 4 порции; сложете ги върху пергаментова хартия.
- Смесете кориандъра и солта; поръсете рибата равномерно и от двете страни.
- Опечете рибата, докато стане сочна и почти се разделя на парченца като я натиснете, 8-12 минути в зависимост от дебелината.
- Сос:
- Отрежете двата края на портокалите. С помощта на остър нож отстранете кората и бялата част. Изчистете парченцата от ципата и ги нарежете.
- В средно голяма купа разбъркайте бананите, портокаловите парченца,
кората от портокал, нарязания пресен кориандър, сока от лайм,
смления кориандър и солта.
- При сервиране, залейте печената риба със соса.