Риба меч с лимон

4 порции
Продукти:
- 4 (250-300 гр) парчета от риба меч
- 45 мл лимонов сок
- 2 гр салвия, суха
- 120 мл канола олио (рапично олио)
- 1 скилидка чесън, смляна
- щипка сол и черен пипер
- 2 лимона, нарязани на четвъртинки
- магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително грила. Сложете решетката на фурната на 10 см от нагревателя. Леко намажете с мазнина тавата за печене.
- В малка купа смесете олиото, лимоновия сок, солта, чесъна, салвията и разбъркайте с вилица. Намажете рибата с получената смес.
- Поставете рибата в приготвената тавичка. Сложете я във фурната. Печете по около 5 минути от всяка страна или докато месото напълни загуби плътността си (проверете го с върха на ножа).
- Разпределете готовите парчета риба в отделни чинии. Върху всяко от тях изстискайте по ½ лимон; поръсете с магданоз.