Релаксиране в сауната

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Релаксация  >  Докосване  >  Релаксиране в сауната

Релаксиране в сауната

Можем да релаксираме с помощта на приятна музика или красиви картини, но можем да правим това и докато се топлим в сауната! Сауната е изобретена преди много години във Финландия. Финландците, разбира се, я използват да се стоплят през суровите зими, а също така като средство за релаксация през цялата година. В действителност, във Финландия има над 3 милиона сауни при 5 милиона жители! И така, какво предлага сауната?

  1. Намаляване на стреса: тъй като сауните са топли, тихи места, където никой не ни безпокои, можем лесно да се откъснем от житейския стрес. Затвори  вратата и премини в нов свят на спокойствие и умиротворение.
  2. По-добър сън: когато прекарваме известно време в сауната, в организма се секретират ендорфини и температурата на тялото се регулира. Това спомага за по-дълбок и по-спокоен сън. Много хора споделят, че спят отлично след един добър престой в сауната.
  3. Мускулна релаксация: силната топлина, свързвана с отделянето на ендорфини, спомага за облекчаване на артритната болка и мускулния дискомфорт. Същевременно, повишаването на температурата на тялото води до разширяване на кръвоносните съдове (вазодилатация) и засилване на кръвообращението. Много спортуващи хора обичат да ползват сауната след напрегната тренировка.
  4. Общуване: освен всички тези ползи, сауната е отлична възможност да се видим с приятели и да срещнем нови хора. В тази спокойна обстановка можем да се отпуснем, бъбрейки си с приятели.

Затова, следващия път, вместо да гледаш телевизия вкъщи, обади се на приятел и отидете на сауна!

 

Снимка: thomaswanhoff via Visual Hunt

Categories:
  Докосване, Релаксация
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)