Киш с хрупкава кора

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Киш с хрупкава кора

Киш с хрупкава кора

1 – 2 порции

Продукти:

Кора

  • 175 гр обикновено брашно
  • 100 гр студено леко масло, на малки парченца
  • 1 жълтък

Пълнеж

  • 3 яйца
  • 375 мл нискомаслено мляко
  • 50 мл пълнозърнесто брашно
  • 2 супени лъжици царевично брашно
  • 3 нарязани стръка зелен лук
  • 300 мл настъргано нискомаслено Чедър сирене
  • 50 гр нарязан на кубчета бекон ИЛИ нарязани на филийки броколи или гъби (за вегетариански вариант)

Начин на приготвяне:

  • За да приготвите тестото, смесете в блендер обикновеното брашно, маслото, жълтъка и 4 чаени лъжички (20 мл) студена вода. Включвайте блендера на няколко пъти за кратко, докато съставките започнат да се събират.
  • Леко намажете с масло малка тавичка за пай. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до размер малко по-голям от този на тавичката. Покрийте тавичката с тестото, така че краищата да са с 1-2 см над ръба й (в случай, че се свие). Надупчете дъното с вилица и оставете в хладилника за 10 минути.
  • Предварително загрейте фурната на 200°C (180°C  за фурна с вентилатор).
  • Покрийте тавичката с алуминиево фолио с матовата страна нагоре. Печете 15 минути. Махнете фолиото и печете още 5 минути, докато тестото започне да се зачервява. Извадете тавичката и пригответе пълнежа.
  • За пълнежа разбийте с блендер яйцата, млякото, брашното и царевичното брашно.
  • Ако използвате бекон, изпържете го, докато покафенее.
  • Смесете нарязания бекон, зеления лук и половината от настърганото чедър сирене. Добавете пълнежа и разбъркайте всичко още веднъж. Изсипете в тавичката при тестото и покрийте с останалото настъргано сирене.
  • Печете 20-25 минути, докато сиренето се разтопи и добие златист цвят.

Референция: Canadian Diabetes Association

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)