Салата с гъби Портобело

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата с гъби Портобело

Салата с гъби Портобело

4 порции

Продукти:

  • По 60 мл червен винен оцет, балсамов оцет и доматен сок
  • 15 мл зехтин
  • 20 гр Дижонска горчица
  • 4 шапчици от гъби Портобело (широки около 13 см)
  • червен пипер на вкус
  • 10 мл зехтин
  • 480 гр зеленчуци за салата
  • 1 голям домат, срязан на 8 резенчета
  • 60 гр червен лук, нарязан напречно на тънки кръгчета
  • щипка сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Смесете първите 6 продукта в голяма самозалепваща се найлонова торбичка. Прибавете гъбите в торбата и запечатайте. Оставете за 10 минути в маринатата, като от време на време обръщате торбичката. Извадете гъбите, но запазете маринатата.
  2. Поръсете гъбите с червен пипер. Сгорещете 10 мл зехтин в незалепващ тиган на средно висока температура. Сложете гъбите и ги опечете по 2 минути от всяка страна, докато покафенеят добре. Охладете ги и ги нарежете диагонално на тънки филийки.
  3. Подредете по 120 г спанак във всяка чиния. Сложете отгоре филийките гъби, по 2 доматени резенчета и кръгчета от лук.
  4. Поръсете салатите с равни количества от маринатата.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)