Пилешки шишчета в марината от джинджифил и лимон

4 порции
Продукти:
Марината с джинджифил и лимон
- 45 мл лимонов сок
- 25 мл вода
- 15 мл слънчогледово олио
- 10 мл сусамово олио
- 1½ чаени лъжички (7.5 мл) червен винен оцет
- 2 чаени лъжички (10 мл) кафява захар
- 1 чаена лъжичка (5 мл) ситно нарязан корен от джинджифил или 1/4 чаена лъжичка (1 мл) джинджифил на прах
- ½ чаена лъжичка (2.5 мл) смлян кориандър
- ½ чаена лъжичка (2.5 мл) смлени семена от фенел (по избор)
Пилешки шишчета
- 250 гр пилешки гърди, обезкостени и без кожа, нарязани на кубчета (5 см)
- 16 квадратни парчета сладка зелена чушка
- 16 парчета ананас (пресен или от консерва)
- 16 чери домати
Начин на приготвяне:
Първо пригответе маринатата с джинджифил и лимон, като смесите в малка купа лимоновия сок, водата, слънчогледовото олио, сусамовото олио, оцета, кафявата захар, джинджифила, кориандъра и семената от фенел.
Прибавете кубчетата пилешко и объркайте добре; оставете купата с маринатата в хладилника за минимум 20 минути и максимум 2 часа.
Пригответе отделните шишчета, като нанижете пилешките кубчета, зелената чушка, ананаса и доматите на 4 дълги или 8 къси шишчета за барбекю.
Опечете ги на скара за 15-20 минути или докато пилешкото вече не е розово в средата. Мажете ги често с марината, за да станат ароматни и ги обръщайте, за да не прегорят.
Референция: Canadian Diabetes Association
Снимка: santian via Visual Hunt