Пилешки шишчета в марината от джинджифил и лимон

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Пилешки шишчета в марината от джинджифил и лимон

Пилешки шишчета в марината от джинджифил и лимон

4 порции

Продукти:
Марината с джинджифил и лимон

  • 45 мл лимонов сок
  • 25 мл вода
  • 15 мл слънчогледово олио
  • 10 мл сусамово олио
  • 1½ чаени лъжички (7.5 мл) червен винен оцет
  • 2 чаени лъжички (10 мл) кафява захар
  • 1 чаена лъжичка (5 мл) ситно нарязан корен от джинджифил или 1/4 чаена лъжичка (1 мл) джинджифил на прах
  • ½ чаена лъжичка (2.5 мл) смлян кориандър
  • ½ чаена лъжичка (2.5 мл) смлени семена от фенел (по избор)

Пилешки шишчета

  • 250 гр пилешки гърди, обезкостени и без кожа, нарязани на кубчета (5 см)
  • 16 квадратни парчета сладка зелена чушка
  • 16 парчета ананас (пресен или от консерва)
  • 16 чери домати

Начин на приготвяне:
Първо пригответе маринатата с джинджифил и лимон, като смесите в малка купа лимоновия сок, водата, слънчогледовото олио, сусамовото олио, оцета, кафявата захар, джинджифила, кориандъра и семената от фенел.

Прибавете кубчетата пилешко и объркайте добре; оставете купата с  маринатата в хладилника за минимум 20 минути и максимум 2 часа.

Пригответе отделните шишчета, като нанижете пилешките кубчета, зелената чушка, ананаса и доматите на 4 дълги или 8 къси шишчета за барбекю.

Опечете ги на скара за 15-20 минути или докато пилешкото вече не е розово в средата. Мажете ги често с марината, за да станат ароматни и ги обръщайте, за да не прегорят.

Референция: Canadian Diabetes Association
Снимка: santian via Visual Hunt

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)