Пилешки гърди с лук

4 порции
Продукти:
- 4 пилешки гърди
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 глави червен лук, нарязан на филийки
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 щипки захар
- 70 гр стафиди
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тиган; прибавете лука и запържете на слаб огън за 30 минути.
- Добавете оцета, захарта и стафидите; оставете на огъня за 10 минути.
- Посолете със сол и черен пипер на вкус.
- Сложете пилешкото на предварително загрят оребрен тиган и печете по 3 минути от всяка страна.
- Разсипете с лъжица лучената смес върху чиния; сложете отгоре печеното пилешко.