Салата „Уолдорф” с пиле

4 порции
Продукти:
- 550 гр пилешки гърди, обезкостени, без кожата, нарязани
- 1 средно голяма червена ябълка, нарязана на кубчета
- около 100 гр зърна червено или зелено гроздe, нарязани на половинки
- 100 гр целина, нарязана
- 40 гр орехи, нарязани, запечени по желание, разделени на две части
- 70 гр нискомаслена майонеза
- 80 гр нискомаслено обикновено кисело мляко
- 10 мл лимонов сок
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- В малка купа разбийте добре майонезата, киселото мляко, лимоновия сок и солта. Оставете настрана.
- Сложете пилешкото в тиган или тенджера. Покрийте го с леко подсолена вода (или пилешки бульон) и оставете да заври. Похлупете, намалете температурата и оставете на слаб огън, докато месото се свари и вече не е розово в средата, 10-15 минути.
- Запечени орехи: Предварително загрейте фурната до 175°C. Разстелете орехите на един слой върху тава за печене. Печете, като от време на време ги разбърквате, докато леко потъмнеят от външната страна, 5-10 минути
- Смесете пилешкото, ябълката, гроздето, целината и 30 гр орехи. Разбъркайте добре.
- Сервирайте салатата поръсена с останалите орехи.