Салата „Уолдорф” с пиле

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата „Уолдорф” с пиле

Салата „Уолдорф” с пиле

4 порции

Продукти:

  • 550 гр пилешки гърди, обезкостени, без кожата, нарязани
  • 1 средно голяма червена ябълка, нарязана на кубчета
  • около 100 гр зърна червено или зелено гроздe, нарязани на половинки
  • 100 гр целина, нарязана
  • 40 гр орехи, нарязани, запечени по желание, разделени на две части
  • 70 гр нискомаслена майонеза
  • 80 гр нискомаслено обикновено кисело мляко
  • 10 мл лимонов сок
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа разбийте добре майонезата, киселото мляко, лимоновия сок и солта. Оставете настрана.
  2. Сложете пилешкото в тиган или тенджера. Покрийте го с леко подсолена вода (или пилешки бульон) и оставете да заври. Похлупете, намалете температурата и оставете на слаб огън, докато месото се свари и вече не е розово в средата, 10-15 минути.
  3. Запечени орехи: Предварително загрейте фурната до 175°C. Разстелете орехите на един слой върху тава за печене. Печете, като от време на време ги разбърквате, докато леко потъмнеят от външната страна, 5-10 минути
  4. Смесете пилешкото, ябълката, гроздето, целината и 30 гр орехи. Разбъркайте добре.
  5. Сервирайте салатата поръсена с останалите орехи.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)