Пиле соте с аспержи

4 порции
Продукти:
- 15 мл зехтин
- 900 гр пилешки бутчета (около 6 броя), обезкостени, без кожа, нарязани на парченца (~ 5 см)
- морска сол
- смлян черен пипер
- 450 ге печурки, почистени и нарязани на тънки филийки
- 900 гр аспержи, почистени от твърдите части, нарязани на парчета по 5 см
Начин на приготвяне:
- В голям тиган загрейте мазнината на средно висока температура. Овкусете пилешкото с щипка сол и черен пипер.
2.Запържете пилешкото на две части, като от време на време го обръщате, докато се зачерви и си промени цвета, 6 минути; прехвърлете в чиния.
- В същия тиган прибавете гъбите, аспержите и 250 мл вода; овкусете с щипка сол и черен пипер.
- Разтърсете тигана, оберете прегорелите парченца и запържете зеленчуците, докато станат хрупкави и крехки, 5 минути.
- Прибавете пилешкото и ратърсете тигана. Оставете на огъня да се затопли изцяло, около 2 минути.