Пиле соте с аспержи

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Пиле соте с аспержи

Пиле соте с аспержи

4 порции

Продукти:

  • 15 мл зехтин
  • 900 гр пилешки бутчета (около 6 броя), обезкостени, без кожа, нарязани на парченца (~ 5 см)
  • морска сол
  • смлян черен пипер
  • 450 ге печурки, почистени и нарязани на тънки филийки
  • 900 гр аспержи, почистени от твърдите части, нарязани на парчета по 5 см

Начин на приготвяне:

  1. В голям тиган загрейте мазнината на средно висока температура. Овкусете пилешкото с щипка сол и черен пипер.

2.Запържете пилешкото на две части, като от време на време го обръщате, докато се зачерви и си промени цвета, 6 минути; прехвърлете         в чиния.

  1. В същия тиган прибавете гъбите, аспержите и 250 мл вода; овкусете с щипка сол и черен пипер.
  2. Разтърсете тигана, оберете прегорелите парченца и запържете зеленчуците, докато станат хрупкави и крехки, 5 минути.
  3. Прибавете пилешкото и ратърсете тигана. Оставете на огъня да се затопли изцяло, около 2 минути.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)