Печени аспержи с дресинг Цезар

4 порции
Продукти:
- 900 гр аспержи, почистени
- 10 мл екстра-върджин зехтин
- 2 щипки сол
- 4 яйца, твърдо сварени
Дресинг Цезар
- 115 гр нискомаслена майонеза
- 20 гр настъргано сирене Пармезан
- 30 мл вода
- 5 гр паста от аншоа
- 5 гр Дижонска горчица
- 5 мл Уорчестър сос
- 1 скилидка чесън, смляна
- 15 мл лимонов сок
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 200°C.
- Запечени аспержи: Поставете аспержите в голяма купа, напръскайте ги със зехтин и сол и разклатете купата. Разстелете аспержит в тавичка; печете, докато станат крехки, като ги разбъркате веднъж така, че да се опекат и от другата страна, 15-20 минути.
- Дресинг Цезар: В малка купа, смесете всички съставки; разбивайте, докато се смесят хубаво.
- Твърдо сварени яйца: Сложете яйцата на един ред в тенджера и ги покрийте с вода; оставете ги да заврят на средно висока температура. Намалете топлината и ги оставете на слаб огън за 10 минути. Дръпнете от огъня, излейте горещата вода и ги залейте със студена; оставете ги да изстинат преди да ги обелите.
- Сервиране: поръсете аспержите с дресинга и сложете отгоре на всяка порция по едно твърдо сварено яйце.