Печени аспержи с дресинг Цезар

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Печени аспержи с дресинг Цезар

Печени аспержи с дресинг Цезар

4 порции

Продукти:

  • 900 гр аспержи, почистени
  • 10 мл екстра-върджин зехтин
  • 2 щипки сол
  • 4 яйца, твърдо сварени

Дресинг Цезар

  • 115 гр нискомаслена майонеза
  • 20 гр настъргано сирене Пармезан
  • 30 мл вода
  • 5 гр паста от аншоа
  • 5 гр Дижонска горчица
  • 5 мл Уорчестър сос
  • 1 скилидка чесън, смляна
  • 15 мл лимонов сок
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 200°C.
  2. Запечени аспержи: Поставете аспержите в голяма купа, напръскайте ги със зехтин и сол и разклатете купата. Разстелете аспержит в тавичка; печете, докато станат крехки, като ги разбъркате веднъж така, че да се опекат и от другата страна, 15-20 минути.
  3. Дресинг Цезар: В малка купа, смесете всички съставки; разбивайте, докато се смесят хубаво.
  4. Твърдо сварени яйца: Сложете яйцата на един ред в тенджера и ги покрийте с вода; оставете ги да заврят на средно висока температура. Намалете топлината и ги оставете на слаб огън за 10 минути. Дръпнете от огъня, излейте горещата вода и ги залейте със студена; оставете ги да изстинат преди да ги обелите.
  5. Сервиране: поръсете аспержите с дресинга и сложете отгоре на всяка порция по едно твърдо сварено яйце.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)