Печена сьомга с медена глазура

4 порции
Продукти:
- 800 гр сьомга
- 3 скилидки чесън, смлени
- 1 щипка морска сол
- смлян черен пипер
- 15 мл зехтин
- 15 мл бял винен оцет
- 2.5 g пресни листа мащерка
- 60 мл мед
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 180°C. Покрийте тава за печене с алуминиево фолио.
- В малка купа разбийте меда с чесъна, зехтина, оцета и мащерката. Добавете сол и черен пипер на вкус.
- Сложете сьомгата в подготвената тава и изсипете отгоре сместа с мед.
- Прегънете краищата на фолиото над сьомгата, покрийте я нацяло и плътно затворете пакетчето. Сложете във фурната; печете около 15 минути.