Печен карфиол с чимичури

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Печен карфиол с чимичури

Печен карфиол с чимичури

4 порции

Продукти:

  • 600 гр карфиол на розички, нарязани на парченца от 2.5 см
  • 30 мл екстра върджин зехтин
  • 2 щипки морска сол
  • 30 мл чимичури (виж по-долу)
  • 15 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 230°C. Напръскайте със спрей за готвене голяма оребрена тава за печене.
  2. В голяма купа объркайте карфиола със зехтина и солта.
  3. Разпръснете го върху приготвената тава за печене.
  4. Запечете карфиола, докато омекне и покафенее отдолу, около 15 минути.
  5. През това време, смесете в голяма купа чимичурито и лимоновия сок. Добавете запечения карфиол и объркайте. Върнете в тавата и продължете да печете, докато карфиолът се сгорещи, около 5 минути.

ЧИМИЧУРИ

Продукти:

  • 60 мл червен винен оцет
  • морска сол на вкус
  • 1-2 скилидки чесън, счукани
  • 1 малка главичка див лук, нарязана на ситно
  • 2 гр люспи от червена чушка, (може да се използва 1 зелена люта чушка, нарязана на ситно)
  • 4 гр пресен кориандър
  • 7 гр пресен магданоз, нарязан на ситно
  • 3 гр прясно орегано, нарязано
  • 90 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Смесете в купа оцета, солта, чесъна, лука и люспите червена чушка; оставете за 10 минути.
  2. Добавете подправките и разбъркайте.
  3. Прибавете зехтина, като разбивате с вилица
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)