Паста с рикота и домати

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Паста с рикота и домати

Паста с рикота и домати

4 порции

Продукти:

  • 280 гр пълнозърнести ротини или фузили
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • 200 гр бели печурки, нарязани на филийки
  • 400 гр узрели домати, нарязани на кубчета
  • 240 гр бейби спанак
  • 185 гр нискомаслено сирене рикота
  • 15 мл екстра върджин зехтин
  • 2 щипки сол
  • черен пипер
  • 2 гр риган
  • 3 гр босилек
  • 12 пресни листа босилек

Начин на приготвяне:

  1. Сложете в голяма тенджера вода да заври. Прибавете пастата; оставете да се вари, докато омекне, 8-10 минути. Изцедете и я прехвърлете в голяма купа.
  2. През това време, в голям незалепващ тиган загрейте зехтина на средна температура. Прибавете лука и чесъна; задушавайте, като разбърквате често, докато омекнат и покафенеят, около 3 минути.
  3. Прибавете гъбите, солта и пипера. Разбърквайте, докато гъбите си пуснат водата, 4-6 минути.
  4. Добавете доматите, спанака, ригана, босилека и натрошена червена чушка (ако използвате). Увеличете температурата на средно висока, разбъркайте веднъж и оставете на огъня, докато спанакът омекне, около 4 минути.
  5. Леко объркайте пастата със соса; разпределете я в 4 купи. Гарнирайте всяка купа с по 46 гр рикота и 2-3 листа пресен босилек.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)