Спагети с чушки Примавера

4 порции
Продукти:
- 120 гр сухи многозърнести спагети
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени лъжички чесън, млян *
- 45 гр чушки и лук
- 45 гр консерва боб Kанелини (бял Kидни боб), изплакнат и изцеден
- 60 мл сухо бяло вино
- 1/2 чаена лъжичка лимонова кора
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка, стрита
- 1 щипка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка натрошен червен пипер
- 1 супена лъжица маргарин
- 30 гр сирене Пармезан, настъргано
Начин на приготвяне:
- Сварете спагетите съгласно упътванията на опаковката; отцедете и оставете настрана.
- Загрейте зехтина в уок тиган на среден огън. Добавете чесъна; запържете за 30 секунди, като непрекъснато разбърквате.
- Прибавете замразените зеленчуци директно в тигана; запържете ги за 2 минути, като разбърквате от време на време.
- Прибавете боба, бялото вино, лимоновия сок, мащерката, солта, черния пипер и натрошения червен пипер; оставете да заври.
- Намалете топлината; варете, без капак, около 4 минути, като разбърквате от време на време. Махнете от огъня.
- Сложете маслото и разбъркайте.
- Прибавете спагетите към зеленчуковата смес; разклатете леко.
- Поръсете с Пармезан и лимонова кора.
Снимка: Erik via Visualhunt.com