Пай със сладки картофи

6 порции
Продукти:
- 320 гр сварени и намачкани сладки картофи
- 110 гр светлокафява захар, пакетирана
- 3 гр сол
- 1 гр канела на прах
- щипка индийско орехче
- 2 яйца
- 100 гр нискомаслено кисело мляко
- 60 мл прясно мляко
- 14 гр разтопено безсолно масло
- 1 полуготова форма за пай с диаметър 22 см
- 12 половинки ядки пекан
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 230°C.
- Смесете в купа картофите, захарта, солта, канелата и индийското орехче.
- В друга купа разбийте леко яйцата; добавете киселото и прясното мляко с маслото, като продължавате да разбивате. Прибавете сместа към картофите и разбъркайте добре.
- Изсипете сместа в полуготовата форма за пай. Наредете отгоре пеканите в кръг около външния ръб.
- Изпечете пая в средата на фурната за около 45 минути или докато сместа се стегне и не полепва по върха на ножа.