Няма време за спорт?

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Активност  >  Статии  >  Няма време за спорт?

Няма време за спорт?

Много хора не намират достатъчно време да се справят с кариерата си, семейството, социалния живот и същевременно да спортуват редовно. Нещо трябва да мине на заден план и обикновено това е най-маловажното, най-малко привлекателното или спешно нещо, а именно спорта. Той се счита по-скоро за лукс, а не за необходимост. Стоенето в къщи също не е гаранция, че разполагате с време: някои майки са претрупани не само с ангажименти, свързани със семейството, но и с непрестанната ежедневна домакинска работа. Понякога изглежда невъзможно да се намери време за физическа активност, но то може се вмести и в най-напрегнатия график. Ето как!

  • Изкачвай се по стълбите: било на работното място или в шопинг центъра, избягвай ескалаторите и асансьорите. Те не допринасят с нищо за поддържане на физическата форма или намаляване на теглото.
  • Паркирай на разстояние: когато пазаруваш, паркирай на по-голямо разстояние от магазина от обичайното; няколко крачки повече няма да те затруднят и ще спомогнат за поддържане на добра форма.
  • Домакинската работа под звуците на музика!  Включи радиото и танцувай, докато бършеш прах или следвай ритъма, докато почистваш с прахосмукачка. Съчетаването на музика, танцуване и домакинска работа не е нещо ново, но наистина действа! Превърни във фитнес чистенето и разтребването. Постарай се да подбереш правилната музика и танцувай, докато работиш. Когато приключиш, ще имаш чиста къща и за разлика от Мик Джагър от Ролинг стоунс, чувство на задоволство.
  • Превърни фитнеса в семейно занимание.  Повечето членове на семейството могат да ходят,
    а тези, които не могат, могат да се носят или возят с количка. Вместо да се разхождаш сам, включи цялото семейство в една приятна разходка. Тя е полезна за всички, а смяната на обстановката променя начина на общуване в семейството, което може да бъде разведряващо,
    ако обичайният начин на общуване между децата е да се карат!
  • Ходенето на работа не е оправдание. Избраната физическа активност може да бъде ограничена на работното място, но ходенето на работа не е извинение за прекратяване на заниманията. Например, отиването до съседния офис вместо изпращане на е-мейл на колегите е оправдана и здравословна алтернатива. Периодичното протягане на тялото, докато си зад бюрото, възобновява кръвообращението. Стълбите могат да заменят асансьора. За по-амбициозните, обедните почивки могат да бъдат прекарани в джогинг или в спортни зали.
  • Движи се, докато говориш. Ако провеждаш дълъг телефонен разговор, включи високоговорителя на телефона. Стани, разтъпчи се, движи се наоколо. Технологиите ни дават свободата да се движим – трябва само да помислим, как да я използваме.

Физическата активност, необходима за постигане на полза за здравето, е минимална: само 6 минути на ден. Започни с активна промяна в няколко дребни на вид неща и преди да разбереш, ще пожънеш успех. От по-добрата физическа форма те делят само няколко малки промени.

Category:
  Статии
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)