Намали тревожността с естествени билкови чайове

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Релаксация  >  Вкус  >  Намали тревожността с естествени билкови чайове

Намали тревожността с естествени билкови чайове

Естествените чайове се използват от хилядолетия за намаляване на тревожността и релаксация.
Използвани в спиритически церемонии и ритуали и в медицината за лечебни цели, днес естествените чайове са известни със своите успокояващи свойства. Дори обикновеният чай е полезен. Въпреки, че съдържа същият стимулант като кафето, кофеин, за разлика от кафето обикновеният чай не причинява тревожност и стрес. Затова, нашият съвет е: пий чай, а не кафе!

Чай от пасифлора – цветето на страстта
Пасифлора инкарната, дошла от Перу през 17-ти век, е наречена така, тъй като наподобява кръста на Христос. Първоначално използвана като успокоително средство от туземните перуанци, в Европа тя се използва за лечение на тревожност от няколко века. Днес се счита, че пасифлората намалява тревожността, безсънието и други нервни нарушения. Някои проучвания показват, че използвана като средство за намаляване на тревожността, пасифлората подобрява качеството на съня при хора, които са пили билкови чайове в продължение на седем дни. Съветваме те да започнеш с ниски дози и постепенно да коригираш дозата в зависимост от постигнатия ефект.

Кава Кава
Кава Кава е може би най-мощното познато билково средство за лечение на тревожност, като усещането за отпускане настъпва почти незабавно. Тъй като качеството на чая е важно за борбата с тревожността, съветваме те да купуваш Кава Кава от магазините за чайове, тъй като продаваната на други места често не е достатъчно силна. За постигане на максимален ефект можете да добавиш към чая малко кокосово мляко. Няма опасност от привикване, но за да избегнеш възможни взаимодействия с лекарства, като бензодиазепини, сподели с твоя лекар, че пиеш чай от Кава Кава.

Чай от корен от валериана
Хипократ е предписвал чай от корен от валериана на пациенти, страдащи от безсъние. Този чай помага за облекчаване на физическите ефекти на тревожността и подпомага естествения процес на съня. Но бъди внимателен: прекалено голямото количество може да причини летаргия. Както и при пасифлората, започни с по-ниска доза, и при необходимост, коригирай дозата.

Други видове чайове за намаляване на тревожността

  • Синя валериана: намалява нарушенията на съня и спомага за успокояване на нервната система.
  • Котешка трева: тази билка облекчава симптомите на тревожност, намалява мускулното напрежение и помага да заспим.
  • Лайка: освен че намалява слабата тревожност, лайката помага за облекчаване на стомашна болка. Можете да добавиш лайка във ваната, което има отличен релаксиращ ефект и помага при кожни проблеми, като екзема.
  • Зелен чай: съдържа теанин, амино киселина, допринасяща за релаксация. Трябва да внимаваш какъв зелен чай купуваш, тъй като има обикновени видове и видове без кофеин. Последните са най-добри за релаксация.
Categories:
  Вкус, Релаксация
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)