Моруна с розмарин

2 порции
Продукти:
- 6 гр розмарин, сух
- щипка сол
- 7 гр млян черен пипер
- 2 филета моруна
- 15 мл зехтин
- 15 мл лимонов сок
- 60 мл бяло сухо вино
- 2 резенчета лимон
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 175°C.
- В малка купа смесете виното, зехтина, лимоновия сок, солта, пипера и розмарина; разбийте с вилица.
- Намажете рибата с винената смес. Сложете я в намазнена тава и печете 7 минути. Извадете от фурната; обърнете филетата и печете още 7 минути.
- Прехвърлете рибата в отделни чинии; изстискайте лимон върху всяко филе. Сервирайте топла.