Запечени броколи по средиземноморски

2 порции
Продукти:
- 340 гр броколи, почистени и накъсани на розички
- 150 гр чери домати
- 2 скилидки чесън, смлени
- 1 гр лимонова кора, прясно настъргана
- 15 мл лимонов сок
- 10 черни маслини, без костилките, нарязани
- 1 гр суха риган
- ≈6 гр каперси (по желание)
- 15 мл екстра върджин зехтин
- 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 230°C.
- В голяма купа залейте броколите и доматите със зехтина, чесъна и солта и ги разклатете хубаво, за да се покрият равномерно.
- Разстелете ги на един ред в тавичка за печене. Печете, докато броколите започнат да покафеняват, от 10 до 13 минути.
- През това време, смесете в голяма купа лимоновата кора, лимоновия сок, маслините, ригана и каперсите (ако използвате).
- Прибавете запечените зеленчуци и разбъркайте. Сервирайте топли.