Лазаня с тиквички

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Лазаня с тиквички

Лазаня с тиквички

6 порции

ДОМАТЕН СОС

Продукти:

  • 800 гр домати, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 15 мл зехтин
  • 4 скилидки чесън, счукани
  • 32 гр доматено пюре
  • 3 гр босилек, изсушен
  • 2 гр люспи от червена чушка
  • 90 гр спанак

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тенджера на средно висока температура. Добавете лука; оставете го да омекне и добие златист цвят, 4-5 минути. Прибавете чесъна; изчакайте го да пусне аромата си, но да не прегори.
  2. Добавете доматите, солта и чушката; похлупете и оставете на слаб огън 20-30 минути. Отстранете от огъня; добавете босилека и спанака; разбъркайте хубаво.

Продукти:

  • 90 гр нискомаслено сирене Моцарела, настъргано
  • 340 гр нискомаслено прясно сирене
  • 25 g нискомаслено сирене Пармезан, настъргано
  • 1 голямо яйце
  • 790 гр сурови тиквички „Зукини”, нарязани по дължина на филийки
  • 610 гр доматен сос с ниско съдържание на натрий (виж по-долу)
  • 1.5 гр босилек, сух
  • 2 гр орегано,  сухо
  • 40 гр лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • черен пипер

ЛАЗАНЯ

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 190°C.
  2. В малка купа смесете прясното сирене, пармезана и яйцето.

3.В тавичка за печене с размери 22/33 см наредете продуктите, като започнете с доматения сос, след това 5-6 филийки Зукини, върху тях прясното сирене и на края моцарелата; повторете в същия ред, докато употребите всички продукти.

  1. Завършете с доматен сос и моцарела. Покрийте с алуминиево фолио и печете 30 минути.
  2. Махнете фолиото и печете още 10 минути.
  3. Оставете да отлежи 10 минути преди сервиране.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)