Киноа с подправки и лимон

By Admin_bg 6 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Киноа с подправки и лимон

Киноа с подправки и лимон

2 порции

Продукти:

  • 20 гр кедрови ядки, запечени
  • 170 гр киноа
  • 470 мл вода
  • 2 щипки морска сол на вкус
  • 30 мл зехтин
  • 60 мл пресен лимонов сок
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 50 гр червен пипер
  • 1 глава дребен лук, нарязанa на ситно
  • 0.5 гр лют червен пипер
  • 0.5 гр изсушена мащерка
  • 8 гр пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте котлона. Разстелете кедровите ядки в тиган и ги опечете, докато станат златисто кафяви, като от време на време ги разбърквате, 5-10 минути. Оставете настрана.
  2. Сложете в тенджера вода да заври. Прибавете киноа и сол; намалете температурата. Варете около 15 минути, докато водата се поеме. Дръпнете от огъня; оставете за 5 минути. Махнете капака и разбъркайте с вилица.
  3. Докато киноата се вари, загрейте в тенджера зехтина на средна температура. Прибавете лука и червения пипер; задушавайте, докато лукът омекне и стане златист, като от време на време разбърквате. Добавете лимоновия сок и кората и разбъркайте; оставете на слаб огън за 1 минута.
  4. В голяма купа смесете киноа, лимоновата смес, лютия червен пипер, мащерката и магданоза. Преди сервиране добавете сол и черен пипер на вкус.
  5. Поръсете всяка порция със запечените кедрови ядки.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)