Как животните могат да ни помогнат да релаксираме

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Релаксация  >  Цялостна релаксация  >  Как животните могат да ни помогнат да релаксираме

Как животните могат да ни помогнат да релаксираме

Ако имаш домашен любимец, може би вече знаеш колко забавление и любов внасят в живота те. Но знаеш ли, че животните осигуряват и умствени и емоционални ползи? Това важи особено за кучетата. Те намаляват стреса, тревожността и депресията и могат да облекчат самотата!

Повече от всяко друго животно, кучетата са развили известна способност да разбират много думи,
казвани от хората. Те могат също да интерпретират тона на гласа, езика на тялото и жестовете. Освен това, те могат да почувстват емоционалното ни състояние и могат да ни помогнат да подобрим настроението си. Много проучвания показват, че гледането на куче намалява стреса и тревожността. Но как? Как може да бъде обяснена „супер силата“ на домашните любимци?

  • Докосване. Домашните любимци, като кучета и котки, изпълняват основната човешка необходимост за докосване. Галенето, гушкането и докосването на вашия домашен любимец може да ни помогне да се успокоим лесно и бързо, когато сме стресирани.
  • Организация. Гледането на куче изисква редовно хранене и разхождане. Важно е да организираме ежедневните грижи за домашен любимец, което е полезно и за нас самите!
  • Смисъл. Домашните любимци могат да ни помогнат да намерим смисъл и цел в живота ни.  С напредване на възрастта, нещата, които са запълвали времето ни преди (деца, работа), все повече намаляват. Гледането на домашен любимец може да ни донесе чувство за удовлетворение.
  • Социални контакти. Когато извеждаме кучето си на разходка е толкова приятно да се обадим на приятел за компания или да се срещнем с други собственици на домашни любимци.

Освен това, животните ни помагат да се грижим за себе си. Те обичат играта, смеха и активността, което повишава нашата енергия. Затова, защо да чакаме? Да си вземем домашен любимец днес!

Category:
  Цялостна релаксация
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)