Как да спортуваме у дома без уреди

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Активност  >  Как да спортуваме у дома без уреди

Как да спортуваме у дома без уреди

Добре е да имаме гимнастически уреди вкъщи, отколкото да ходим в спортната зала, но цената на много от тях е доста висока! Да имаме уреди е чудесно, на това не е най-важното: има начини да се спортува и без тях. Ето как:

  1. Ходене – Макар и ходенето на открито, например в гората, да е по-приятно,то не винаги е възможно, например поради лошо време. Затова ходети у дома! Изкачвай се и слизай по стълбите по няколко пъти. Това леко натоварващо аеробно упражнение помага за укрепване на краката. Няма стълби? Тогава, просто влез по няколко пъти във всяка стая – може да не е много вълнуващо, но ще свърши работа (даже може да ти напомни да направиш нещо, което си забравил).
  2. Лицеви опори –Това вероятно не е едно от най-любимите упражнения, но ако го изпълним по по-лесен начин, ще се окаже не толкова трудно. Прави лицеви опори, като застанеш на колене, а не с изпънати крака. Може да ги правиш и като застанеш изправен срещу стена. Лицевите опори са идеални за укрепване на мускулите на ръцете и гръдния кош.
  3. Подскоци на звезда –В детството ни тези подскоци са били винаги развлечение! Е, в зряла възраст пък те са чудесно упражнение за сърдечно-съдовата система, а също и за разгряване.
  4. Коремни преси –Това е най-доброто упражнение за силни коремни мускули.
  5. Повдигане на краката – Полезно е за укрепване на краката. Ако е трудно да правиш това упражнение с изпънати крака, може леко да ги свиеш.
  6. Прикляквания – Приклякванията укрепват краката и хълбоците. За по-слабо подвижни хора, даже сядането и ставането от обикновен стол ще бъде достатъчно, ако се направи няколко пъти.
  7. Джогинг на място –Джогингът е чудесно упражнение за сърцето. Може и да забравиш, че правиш джогинг на едно място в къщи, ако през това време гледаш телевизия или слушаш музика.
  8. Танцуване –Танцуването е полезно както за психиката, така и за физиката. То може да повдигне духа, като повиши общото  настроение. Но танцуването е и отлично упражнение за сърдечно-съдовата система.
  9. Вдигане на леки тежести –Добре е, ако имаш подходящи гимнастически тежести, но те са скъпи и не са задължителни. Просто използвай, каквото имаш  под ръка. Започни с нещо леко, което се хваща лесно, например консерва с грах и продължи с по-тежки предмети: бутилка перилен препарат или кана с вода.
  10. Упражнения със степенка –Повечето хора имат степенка в дома си. Няколко повторения е всичко, което се изисква, за да направиш упражнение за мускулите на краката (само помни, че трябва да си внимателен!).
Categories:
  Активност, Статии
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)