Салата от зелен фасул с ориз

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Салата от зелен фасул с ориз

Салата от зелен фасул с ориз

2 порции

Продукти:

  • 60-70 гр дребнозърнест кафяв ориз
  • 220 гр пресен зелен фасул, нарязан на различни по големина парченца
  • 2 узрели сливи, нарязани на тънко
  • 20 гр орехи, нарязани
  • 2 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки
  • 20 мл сусамово олио
  • 60 мл пресен сок от лайм
  • щипка сол
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа разбийте заедно сусамовото олио, сока от лайм, солта и черния пипер. Оставете настрана.
  2. Ориз: Сложете 120 мл вода да заври в похлупена тенджера. Прибавете ориза и бързо разклатете тенджерата, за да се разпръсне равномерно. Оставете капака открехнат. Варете ≈25 минути, докато оризът набъбне и поеме водата. Изключете котлона, затворете капака плътно и оставете за ≈15 минути. Разбъркайте с вилица и прехвърлете в голяма купа.
  3. Фасул: Сложете вода да заври в голяма тенджера. Прибавете 18 гр сол и зеления фасул. Варете 3-4 минути или до желаната готовност. Изцедете и веднага го потопете в студена вода.
  4. Вариант: Вместо зелен фасул, може да използвате пресен грах. Следвайте указанията за приготвяне на фасула, но не добавяйте сол.
  5. Смесете фасула, сливите, орехите и яйцата с ориза. Добавете дресинга със сусамовото олио и разбъркайте леко.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)