Говеждо Сатай

4-5 порции
Продукти:
- 500 гр пържола от бут, нарязана
- 4 супени лъжици лимонов сок
- 2 скилидки чесън, натрошени
- 1/2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 чаена лъжичка кориандър
- 1 супена лъжица рапично масло
- 1 лук, нарязан на ситно
- 6 супени лъжици фъстъчено масло
- 1/2 чаена лъжичка семки от люти чушки
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете заедно лимоновия сок, чесъна, захарта, кимиона и кориандъра.
- В по-плитка купа посипете върху месото лимонената смес и оставете за 30 мин като марината
- Сатай сос:
- В тенджера затоплете олио. Добавете чесъна и лука, гответе така 2 минути като разбърквате от време на време.
- Добавете фъстъченото масло, захарта, семките и лимоновия сок, заедно с 200 мл вода, гответе 10 минути докато соса не стане гъст.
- Месото се поставя на горещ тиган за печене за 3-4 минути, като след това се обръща от другата страна за още 3-4 минути докато месото не стане готово.
- Сервирайте месото върху зеленчуково канапе и залейте със Сатой соса.