Говеждо с боб чили верде

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Говеждо с боб чили верде

Говеждо с боб чили верде

Говеждо с боб чили верде

4 порции

Продукти:

  • 450 гр кайма от говеждо месо
  • 1 голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 15 гр лют пипер на прах
  • 10 гр смлян кимион
  • 6 гр лют пипер Кайен, или по избор
  • 30 гр бурканче зелена салца, зелен сос Енчилада или Тако сос
  • 60 мл вода
  • 1 консерва боб Пинто или Кидни, изплакнат

Начин на приготвяне:

1.В голяма тенджера на средна температура намачкайте каймата на трохи с дървена лъжица.

2.Прибавете червената чушка и лука; запържете, 8-10 минути.

3.Прибавете чесъна, лютия пипер, кимиона и лютия пипер Кайен; изчакайте около 15 секунди.

4.Прибавете, разбърквайки, салцата (или соса) и водата; оставете да заври.

5.Намалете температурата на средно ниска; покрийте съда и задушавайте 10-15 минути, като разбърквате от време на време.

6.Прибавете боба и оставете на огъня да се затопли добре, 1-2 минути.

 

ЗЕЛЕНА САЛЦА

Продукти:

  • 12 средни зелени мексикански домати, изплакнати и обелени
  • люто чушле
  • 1/2 средна глава лук, нарязан фино
  • 4 гр пресен кориандър
  • 90 мл сок от лайм на вкус

Начин на приготвяне:

1.В предварително загрята фурна или скара сложете да се пекат доматките докато станат добре опечени за около 5 мин. Обърнете ги, за да се опекат и от другата страна за близо 5 мин.

2.В блендер съберете всички съставки и пюрирайте

3.Добавете сол и пипер на вкус

 

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)