Говеждо с боб чили верде

Говеждо с боб чили верде
4 порции
Продукти:
- 450 гр кайма от говеждо месо
- 1 голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 15 гр лют пипер на прах
- 10 гр смлян кимион
- 6 гр лют пипер Кайен, или по избор
- 30 гр бурканче зелена салца, зелен сос Енчилада или Тако сос
- 60 мл вода
- 1 консерва боб Пинто или Кидни, изплакнат
Начин на приготвяне:
1.В голяма тенджера на средна температура намачкайте каймата на трохи с дървена лъжица.
2.Прибавете червената чушка и лука; запържете, 8-10 минути.
3.Прибавете чесъна, лютия пипер, кимиона и лютия пипер Кайен; изчакайте около 15 секунди.
4.Прибавете, разбърквайки, салцата (или соса) и водата; оставете да заври.
5.Намалете температурата на средно ниска; покрийте съда и задушавайте 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
6.Прибавете боба и оставете на огъня да се затопли добре, 1-2 минути.
ЗЕЛЕНА САЛЦА
Продукти:
- 12 средни зелени мексикански домати, изплакнати и обелени
- люто чушле
- 1/2 средна глава лук, нарязан фино
- 4 гр пресен кориандър
- 90 мл сок от лайм на вкус
Начин на приготвяне:
1.В предварително загрята фурна или скара сложете да се пекат доматките докато станат добре опечени за около 5 мин. Обърнете ги, за да се опекат и от другата страна за близо 5 мин.
2.В блендер съберете всички съставки и пюрирайте
3.Добавете сол и пипер на вкус