Говеждо с боб чили верде

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Говеждо с боб чили верде

Говеждо с боб чили верде

4 порции

Продукти:

  • 450 гр кайма от говеждо месо
  • 1 голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 15 гр лют пипер на прах
  • 10 гр смлян кимион
  • 6 гр лют пипер Кайен, или по избор
  • 30 гр бурканче зелена салца, зелен сос Енчилада или Тако сос
  • 60 мл вода
  • 1 консерва боб Пинто или Кидни, изплакнат

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера на средна температура намачкайте каймата на трохи с дървена лъжица.
  2. Прибавете червената чушка и лука; запържете, 8-10 минути.
  3. Прибавете чесъна, лютия пипер, кимиона и лютия пипер Кайен; изчакайте около 15 секунди.
  4. Прибавете, разбърквайки, салцата (или соса) и водата; оставете да заври.
  5. Намалете температурата на средно ниска; покрийте съда и задушавайте
    10-15 минути, като разбърквате от време на време.
  6. Прибавете боба и оставете на огъня да се затопли добре, 1-2 минути.

Снимка: fred_v via Visualhunt.com

Category:
  Рецепти
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)