Говеждо с боб чили верде

4 порции
Продукти:
- 450 гр кайма от говеждо месо
- 1 голяма червена чушка Калифорния, нарязана на кубчета
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 15 гр лют пипер на прах
- 10 гр смлян кимион
- 6 гр лют пипер Кайен, или по избор
- 30 гр бурканче зелена салца, зелен сос Енчилада или Тако сос
- 60 мл вода
- 1 консерва боб Пинто или Кидни, изплакнат
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера на средна температура намачкайте каймата на трохи с дървена лъжица.
- Прибавете червената чушка и лука; запържете, 8-10 минути.
- Прибавете чесъна, лютия пипер, кимиона и лютия пипер Кайен; изчакайте около 15 секунди.
- Прибавете, разбърквайки, салцата (или соса) и водата; оставете да заври.
- Намалете температурата на средно ниска; покрийте съда и задушавайте
10-15 минути, като разбърквате от време на време. - Прибавете боба и оставете на огъня да се затопли добре, 1-2 минути.
Снимка: fred_v via Visualhunt.com