Филета от пуйка с гъби, кестени и козе сирене

12 порции
Продукти:
- 4 филета от пуйка/домашно пиле, начукани
- 250 гр смес от гъби
- 1 лук шалот, нарязан на много ситно
- 200 гр сварени кестени
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 125 гр леко козе сирене
- 1 щипка сол
- прясно смлян черен пипер
- магданоз
- 4 парчета бекон с малко тлъстини (шунка или пушено пуешко)
- 1 л пилешки бульон
- 50 мл течна сметана с 15% масленост
Начин на приготвяне:
- Предварително загрейте фурната на 180°C.
Плънка:
-
- Запържете в тиган на средна температура бекона, гъбите, чесъна и лука.
- Дръпнете от огъня; пасирайте.
- Добавете кестените и козето сирене; отново пасирайте.
- Прибавете щипка сол, черен пипер и магданоз.
- Загрейте в тенджера пилешкия бульон с 1 л вода.
Домашна пуйка:
-
- Поставете едно от филетата върху тънко фолио. Сложете от плънката в средата на филето; навийте го на „наденичка”.
- Завийте фолиото около навитото филе и стегнете хубаво. Повторете операцията с останалите 3 филета.
- Сварете рулцата в пилешкия бульон.
- Вземете 250 мл от пилешкия бульон и го смесете със сметаната (сос); оставете настрана.
- Извадете рулцата от пилешкия бульон и махнете фолиото.
- Сложете рулцата в тавичка за печене; полейте ги с половината от соса.
- Запечете ги за 10 минути.
- Сервирайте с останалия сос.