Филета от пуйка с гъби, кестени и козе сирене

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Филета от пуйка с гъби, кестени и козе сирене

Филета от пуйка с гъби, кестени и козе сирене

12 порции

Продукти:

  • 4 филета от пуйка/домашно пиле, начукани
  • 250 гр смес от гъби
  • 1 лук шалот, нарязан на много ситно
  • 200 гр сварени кестени
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 125 гр леко козе сирене
  • 1 щипка сол
  • прясно смлян черен пипер
  • магданоз
  • 4 парчета бекон с малко тлъстини (шунка или пушено пуешко)
  • 1 л пилешки бульон
  • 50 мл течна сметана с 15% масленост

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната на 180°C.

Плънка:

    • Запържете в тиган на средна температура бекона, гъбите, чесъна и лука.
    • Дръпнете от огъня; пасирайте.
    • Добавете кестените и козето сирене; отново пасирайте.
    • Прибавете щипка сол, черен пипер и магданоз.
  1. Загрейте в тенджера пилешкия бульон с 1 л вода.

Домашна пуйка:

    • Поставете едно от филетата върху тънко фолио. Сложете от плънката в средата на филето; навийте го на „наденичка”.
    • Завийте фолиото около навитото филе и стегнете хубаво. Повторете операцията с останалите 3 филета.
    • Сварете рулцата в пилешкия бульон.
    • Вземете 250 мл от пилешкия бульон и го смесете със сметаната (сос); оставете настрана.
    • Извадете рулцата от пилешкия бульон и махнете фолиото.
    • Сложете рулцата в тавичка за печене; полейте ги с половината от соса.
    • Запечете ги за 10 минути.
    • Сервирайте с останалия сос.

 

Category:
  Рецепти
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)